onsdag 28. juli 2010



Det finnes eksempler på at mennesker reagerer mindre på enkelte hunderaser men finnes det egentlig allergivennlige hunderaser?
Allergivennlige hunderaser finnes ikke!
La oss gjøre det klart med en gang - allergivennlige hunderaser finnes ikke! Alle hunder produserer allergener og hundeallergi omfatter alle hunderaser. Selv nakenhunder kan utløse allergisk reaksjon men noen hunderaser er likevel kjent for å være mildere enn andre - uten at man vet hvorfor!
Det finnes likevel håp
Er du kun "litt" allergisk og godtar å bruke allergimedisin i 10-15 år eller mer kan det likevel finnes håp om man ønsker en firbeint venn.
Når det skal sies så er det to ting man bør gjøre før man går til innkjøp av en hund dersom man har hundeallergi. Det første man bør gjøre er å ta en skikkelig allergitest for pelsdyrallergi og hundeallergi og det andre er at man får testet ut om man virkelig KAN ha hund gjennom tilstedeværelse med hund over tid - altså en praktisk utprøving!
Det finnes mange måter å utføre sistnevnte på. Noen gode eksempler kan være å kontakte en kennel av den aktuelle hunderase og å besøke denne. Du kan også sjekke ut ditt sosiale nettverk for å finne noen med samme hunderase eller ved å besøke en hundeutstilling hvor den aktuelle hunderasen vil befinne seg. Et annet tips er åsjekke med din lokale hundeklubb om det er mulig å få komme å prøve deg med en av deres hunder på en av deres samlinger.
Hentet fra : Hunefeber.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar